Information vedrørende øjenlågsoperationer

Ved alle operationer inklusive øjenlågsoperationer er der en lille risiko for, at man udvikler betændelse. Dette er heldigvis meget sjældent, og der vil blive ordineret forebyggende antibiotisk salve.

Desuden er der ved alle operationer risiko for synlig arvævsdannelse, hvilket   heldigvis også er sjældent ved øjenlågsoperationer.

Efter operationen vil der næsten altid være hævelse og blåt øje i en periode. For at mindske dette skal man undgå acetylsalisylsyre holdig medicin + naturmedicin –   specielt Fiskeolie – de sidste 14 dage før operationen, da det virker blodfortyndende. Ved hævelse anbefaler vi, at patienten lægger en ispose oven på hævelsen i 15 min. (fx frosne ærter i ren plastpose med et klæde omkring).

Entropion/ indaddrejet øjenlåg og Ectropion/ udaddrejet øjenlåg

Ved disse operationer er der en lille risiko både for, at overkorrigere og   underkorrigere, og for at tilstanden kommer igen. Der kan derfor blive brug for supplerende operation. Der er flere operationsteknikker, og man starter med den mest skånsomme.

Papillom/ knop/ vorte

Da der ikke er så meget overskydende hud på øjenlågene, vil man ofte kun lige   akkurat fjerne knoppen, og der vil så være en lille risiko for, at den danner sig igen.   Når forandringen ser godartet ud, er dette dog at foretrække, idet man så evt. senere ved behov kan operere én gang til, i stedet for at man fra starten laver et for stort,   kosmetisk utilfredsstillende, indgreb.

Sidder knoppen/ vorten mellem øjenvipperne, tager man også så lidt ekstra væv som muligt for at undgå at lædere hårsækkene - men der kan naturligvis alligevel være en risiko for, at nogle hårsække bliver beskadigede, så hårene ikke vokser ud.

Maibomit/ bygkorn chalazion/ haglkorn

Begge dele kan opereres, men der er altid en risiko for, at man ikke kan få det hele fjernet, og/ eller at det kommer igen.