Til vores patienter

Der er fortsat stort fokus på at reducere smittespredning.
Har du en tid i klinikken skal du komme som aftalt, medmindre du er i en særlig risikogruppe og samtidig selv føler, at undersøgelsen/ behandlingen kan vente.
I det tilfælde ringer du og aflyser eller konfererer det med os.
Alle patienter med COVID-19 eller mistanke om COVID-19 (feber, hoste, ondt i halsen, hoved- pine og muskelømhed, som hos nogle kan være ledsaget af symptomer fra næsen) skal fortsat ikke vurderes i speciallægepraksis,
Gælder dette dig, skal du IKKE KOMME, men i stedet ringe til os.

Ved mistanke om akut eller på anden måde alvorlig øjensygdom skal du naturligvis fortsat ringe til os.

Telefonen er dagligt åben fra 9 til 11.

For at undgå for mange personer i venteværelse og klinik må pårørende desværre ikke komme med ind.
Tidsbestilling bør, af samme grund, kun ske telefonisk, ikke ved fremmøde i klinikken.

Venlig hilsen personalet i øjenklinikken.

Glaslegeme-løsning

Øjet er fra naturens side hult og fyldt ud af en gennemsigtig gelé-masse, som øjenlægerne kalder "øjets glaslegeme" (corpus vitreum).

Glaslegemet mister sin fylde og bliver mere flydende (”skrumper”) med alderen, hvilket er et normalt fænomen. I nogle tilfælde kan glaslegemet ”falde sammen” inde i øjet, hvorved man oftest vil opleve pludselige symptomer i form af uklarheder, pletter, ”edderkoppespind” eller skygge foran øjet eventuelt samtidigt med fornemmelse af lysglimt/ blitz-lys ude i siden.

Når glaslegemet falder sammen, kan der i enkelte tilfælde samtidigt opstå et hul på nethinden, hvilket er årsagen til, at det er nødvendigt at lave en meget grundig undersøgelse.

Glaslegeme-løsning er ufarlig og medfører ikke indskrænkninger i den daglige fysiske aktivitet; Du må gøre alt, hvad du plejer at kunne gøre.

Normalt bliver generne fra uklarhederne foran øjet mindre og mindre med tiden. Uklarhederne vil hos mange – dog evt. kun indimellem – fortsat være til stede foran øjet og vil kunne ses specielt ved visse lyspåvirkninger, og når øjet bevæges, hvorved de hvirvles op.