Til vores patienter

Der er fortsat stort fokus på at reducere smittespredning.
Har du en tid i klinikken skal du komme som aftalt, medmindre du er i en særlig risikogruppe og samtidig selv føler, at undersøgelsen/ behandlingen kan vente.
I det tilfælde ringer du og aflyser eller konfererer det med os.
Alle patienter med COVID-19 eller mistanke om COVID-19 (feber, hoste, ondt i halsen, hoved- pine og muskelømhed, som hos nogle kan være ledsaget af symptomer fra næsen) skal fortsat ikke vurderes i speciallægepraksis,
Gælder dette dig, skal du IKKE KOMME, men i stedet ringe til os.

Ved mistanke om akut eller på anden måde alvorlig øjensygdom skal du naturligvis fortsat ringe til os.

Telefonen er dagligt åben fra 9 til 11.

For at undgå for mange personer i venteværelse og klinik må pårørende desværre ikke komme med ind.
Tidsbestilling bør, af samme grund, kun ske telefonisk, ikke ved fremmøde i klinikken.

Venlig hilsen personalet i øjenklinikken.

Laserbehandling af efterstær

Klinikken tilbyder laserbehandling af efterstær. Når der opereres for grå stær, kan der efter et stykke tid opstå uklarhed i den tynde linsekapsel, der sidder tilbage fra den naturlige linse. Dette kan nemt og smertefrit fjernes med laser.

Sygesikringen i Region Hovedstaden dækker ikke længere denne behandling, hos de enkelte praktiserende øjenlæger. Enten kan man blive henvist til Glostrup øjenafd eller til en klinik på Frederiksberg, eller også kan man betale for at få det gjort hos mig. Det koster 1.250,- kr.

Information vedrørende laserbehandling

Når øjet er opereret for grå stær, sidder der en tynd hinde tilbage. Denne hinde kan blive uklar med tiden. Begynder uklarheden at give gener/ sløret syn, kan man lave et hul i hinden med laser.

Komplikationer er meget sjældne, men kan selvfølgelig forekomme, og det drejer sig specielt om påvirkning af nethinden og derved synet. Derfor skal behandlingen selvfølgelig også kun foretages, hvis man mener, at det vil gavne synet. Risikoen er dog langt mindre, end den risiko, der var ved at operere for grå stær. 

Man kan ikke mærke selve laserbehandlingen. Resultatet af behandlingen skal kontrolleres efterfølgende hos øjenlægen. Opstår der gener – så skal man henvende sig.

Øjenlæge Neel Gerner – Specialist i øjenlågskirurgi