Billeder fra tre operationsforløb

Hvor lang tid går der, før jeg ser pæn ud?

Lige når operationen er overstået, er man som regel endnu ikke blevet hævet. Herefter tiltager hævelsen langsomt, og som regel er patienten meget hævet og måske også blå den første morgen efter operationen.

Det bliver ved i et par dage, og nogle gange bliver man også hævet og blå under øjnene, da væske og blod synker nedad. Herefter aftager det igen, og patienterne ser oftest allerede pæne ud, når jeg ser dem igen efter 1 uge, hvor vi fjerner trådene.

Enkelte er dog stadig meget hævede og nogen også stadig blå efter 1 uge, og hos dem kan der godt gå yderligere én til to uger, før de ser pæne ud. Dette gælder især patienter, der har tendens til blå mærker.

Dvs. der går fra en til tre uger, før man ser sådan ud, at andre ikke vil bemærke noget.

Man kan dog være lidt on/off hævet i op til flere mdr. indtil lymfe drænagen er helt genetableret, men det er ikke noget andre vil bemærke.

Det er vigtigt, at man holder sig helt i ro i 4-5 dage efter operationen. Dvs. man skal undgå alt, der får blodtrykket til at stige, så man skal være hjemme fra arbejde. Man må gerne bruge øjnene og læse, bruge computer og se tv. 

 

Hver time de første dage skal man i ca. et kvarter sidde med isposer mod øjnene (fx en ren pose med frosne ærter pakket ind i et tyndt viskestykke). Senere kan det gøres med længere intervaller.

 

Sport og træning skal man vente 14 dage med at genoptage, så det ikke hæver op igen og bliver blåt.

Patient 1

Før operationen

1. dag efter operationen

2. dag efter operationen

3. dag efter operationen

4. dag efter operationen

5. dag efter operationen

6. dag efter operationen

7. dag efter operationen

8. dag efter operationen med åbne øjne

6 måneder efter operationen

OBS: Vær opmærksom på at enkelte patienter bliver betydelig mere hævede og misfarvede både over og under øjnene end andre, uden at det af den grund går ud over det endelige resultat.

Patient 2

Før operationen

2. dag efter operationen

3. dag efter operationen

4. dag efter operationen

5. dag efter operationen

6. dag efter operationen

7. dag efter operationen

10. dag efter operationen

10. dag efter operationen med åbne øjne

Patient 3

Før operationen

4. dag efter operationen

6 måneder efter operationen

Sy-teknik, der giver mindst mulig ardannelse

Neel Gerner blev færdiguddannet læge i 1984. Hun har siden specialiseret sig i øjenlågskirurgien – Herunder teknikker til at sy, så det giver mindst mulig ardannelse. 

Specialist i øjenlågskirurgi

Skal vi se på dine muligheder for en øjenlågsoperation?

Udfyld formularen herunder og bliv kontaktet uforpligtende af Neel Gerner.

  Tilføj gerne et billede af dine øjne: Krav til billederne: Åbne øjne, blikket lige frem og afslappet pande, dvs ikke løftede bryn

  OBS: Tryk kun én gang på send-knappen og afvent bekræftelse på, at din henvendelse er afsendt (store billedfiler kan tage lang tid at sende). Oplever du fejl, må du meget gerne sende et screenshot af fejlen til info@neelgerner.dk)

  Øjenlæge Neel Gerner
  Øjenlågskirurgi CPH

  Østbanegade 17
  2100 København Ø
  (underste etage)

  © 2023 Øjenlæge Neel Gerner